Recept: Bloederige rode wijn pasta

Recept: Bloederige rode wijn pasta

Ik sta bekend als de foodie in onze groep. Koken is mijn passie. Ik doe graag boodschappen (op dit moment iets minder graag…). Ik vind het leuk om voor andere mensen te koken en hou van lekker eten. Voor dit project ga ik recepten maken die zijn geïnspireerd op thematiek en andere zaken van Daggers of the Mind. Natuurlijk volledig plantaardig maar daardoor niet minder bloederig… Bekijk hieronder het eerste recept. Veel kijk- en kookplezier en alvast eet smakelijk!

Ingrediënten (voor 3/4 personen)

  • 3 trostomaten
  • 200 gram vegan spekjes
  • 250 gram champignons (ik koos kastanje en witte champignons)
  • klein blikje tomatenconcentraat
  • 1 pak à 500 gram passata di pomodoro
  • 300 ml rode wijn
  • 1 pak fusilli pasta
  • 150 ml Alpro soya cuisine
  • 2 el olijf olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • bosje verse peterselie
  • Italiaanse kruiden
  • 1 tl gedroogde chili vlokken (of naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • peper, (naar smaak)
  • 1,5 liter water

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Grote kookpan
  • Grote braadpan/wok

Stappenplan

  1. Breng het water in de kookpan aan de kook en voeg zout toe
  2. Haal het kroosje uit de tomaten en snijd een klein kruisje in de onderkant
  3. Kook de tomaten 3 à 5 minuten totdat het velletje los begint te laten
  4. Snipper ondertussen de ui, hak de peterselie fijn, snijd de knoflook grof en snijd de champignons in dunne plakjes
  5. Zet de wok op het vuur en verhit de olie. Bak hierin de vegan spekjes krokant
  6. Voeg na 5 minuten de ui, knoflook en champignons toe en bak het geheel nog 3 minuten
  7. Haal ondertussen het velletje van de tomaten en hak deze fijn. Voeg toe aan de braadpan en laat het geheel inkoken.
  8. Voeg nu het tomatenconcentraat toe en roer door. Blus af met de rode wijn
  9. Doe dan de passata, Italiaanse kruiden en chili erbij en voeg peper en zout toe naar smaak
  10. Kook ondertussen de pasta, in hetzelfde water waarin je ook de tomaten gelanceerd hebt, zoals aangegeven op de verpakking
  11. Voeg de Alpro soya cuisine toe aan de champignon-rode wijnsaus en laat nog 2 minuten pruttelen
  12. Giet de pasta af en laat het nog even uitwasemen
  13. Doe de pasta in een kom, top met de saus en strooi er verse peterselie overheen. Eet smakelijk!

Zie je hierboven geen video, klik dan hier!

One thought on “Recept: Bloederige rode wijn pasta

  1. Derk

    Dit is amazing.
    Dank Ayla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *