Fun Fact Friday – Vierde Editie

Fun Fact Friday – Vierde Editie

Je zit na 5 weken keihard werken eindelijk eens rustig thuis te genieten van een lekker kopje thee. Je kijkt heel nostalgisch alle High School Musical films terug. Je hebt even de tijd om je ouders te Facetimen en ze te laten weten dat je nog leeft, maar dat je het gewoon heel druk hebt gehad. EVEN GEWOON HELEMAAL NIKS! BEHALVE CHILLEN EN ZEGGEN, ‘NEE IK WIL GEWOON BESTELLEN’! En daarom wordt dit een….

FUN FACT FACATION! (En ja, ik weet dat je dat eigenlijk met een v schrijft, maar kan nu niet opeens afwijken van de huisstijl)

En Fun Fact Facation betekent dus ook even geen stoffige verhalen over theater en ‘de kunst van de verbeelding’. Dit is een editie, voornamelijk gewijd aan ‘de kunst van chillen met je billen’. Want oh, oh, oh… Dat is zo goed voor je.

Ik steek meteen van wal met het eerste feitje! En ik kan je vertellen, dat is geen kleintje. Onderzoek wijst uit dat een vakantie nemen keigoed voor je is. Het vermindert namelijk de kans op hart- en vaatziekten. En dat niet alleen, het is ook nog eens goed voor je brein! Je wordt dus gewoon slimmer van vakantie. Dat komt waarschijnlijk omdat 89% van de mensen na 2 dagen vakantie aanzienlijk minder stress ervaren. En zoals we allemaal weten, is stress het nieuwe roken (net als zitten, brood, gluten, middagdutjes, noem het op).

Dan hier een kort rijtje met feitjes die je op elke verjaardag in de groep kan gooien om van het veel te lange gesprek met je achter-tantes buurvrouw af te komen:

 • Frankrijk is het meest bezochte vakantieland ter wereld (waarschijnlijk omdat in bijna elke romantische comedy de vrouwelijke hoofdpersoon de droom heeft om ooit eens naar Parijs te gaan. Is dat je ooit opgevallen?).
 • De meest bezochte stad ter wereld is Bangkok.
 • Canada heeft de meeste meren ter wereld. Wel 3 miljoen. Super cool.
 • Het land Monaco is kleiner dan Central Park in New York.
 • De bewoners van Hong Kong zijn het slimst met een gemiddeld IQ van 107.
 • Libië bestaat voor 99% uit woestijn.
 • Las Vegas heeft de meeste hotelkamers ter wereld.
 • De duurste hotelkamer ter wereld kost ruim €75.000 per nacht en ligt in Geneve. Ik kan daar met mijn koppie (en portemonnee) niet bij.
 • Introverte mensen zullen eerder een vakantie kiezen in bergachtige gebieden, en extraverten zullen eerder naar het strand trekken.

En wij, leden van de Europese Unie, mogen echt van geluk spreken. Wij hebben namelijk een wet die ervoor zorgt dat we vakantiedagen op mogen nemen, en dat onze werkgever die dan door moet betalen. In Oostenrijk krijgen mensen zelfs de meeste doorbetaalde vakantiedagen ter wereld. Wel 35 per jaar! En waarom zeg ik nou ‘wij mogen van geluk spreken’? Nou, dat zal ik je vertellen. In Amerika bestaat die wet helemaal niet! 25 procent van de Amerikanen hebben geen enkele doorbetaalde vakantiedag. Dat is toch echt wel stom. Maar gelukkig heeft Amerika ook nog een positief feitje als het gaat om vakantie; Honolulu is de enige plek in de U.S. waar een koninklijk paleis staat. Nou, dat is dan weer leuk.

En het volgende feitje heeft me echt verbaasd, en ik vind hem zelf heel erg slim en leuk. Een piloot moet altijd iets anders eten dan zijn copiloot. Want wat gebeurt er nou als ze allebei op hetzelfde moment mega diarree krijgen? Dan hebben we echt problemen.

Nou, en nu vind ik het wel weer genoeg geweest. Ik bedoel, ik heb eigenlijk gewoon vakantie.

P.s Jaja… Jullie zien het goed. Een foto van een kleine Lotte Pierik, genietend van een zorgeloze vakantie. Lekker genieten.

4 thoughts on “Fun Fact Friday – Vierde Editie

 1. Miranda weerkamp
  Miranda weerkamp says:

  Genoten 😘

 2. Jolita

  Weer een mooie blog gelezen en inderdaad er iets wijzer van geworden. En dat terwijl ik nog niet eens vakantie heb😂

 3. Marco

  Nu maar even ‘feitjes-afschakelen’ en genieten van een ouderwets vakantiegevoel! 😘

 4. Wim

  vooral gelachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *